Onze sangha voelt als een familie

Op dinsdag 6 juni kwamen we als sanghaleden weer bij elkaar. Met maar liefst 8 aanwezigen mochten wij weer een prachtige avond in stilte in de prachtige kapel doorbrengen. 

Terwijl de wind over het klooster joeg, waren wij stil in een geleidemeditatie, verzorgd door Pieter. Daarna volgden onze loopmeditatie en stiltemeditatie, als altijd in verbondenheid met de stilte en met elkaar. Die zo heerlijke stilte was voelbaar voor iedereen. 


Tijdens de thee konden we genieten van het prachtige midden van de kring, als altijd weer ontzettend mooi verzorgd door Emmy. Een wildboeket, kaarsen en verdere aankleding zorgden weer voor een zeer sfeervol geheel. Het delen daarna was echt bijzonder. Een van ons was terug van vakantie en voelde pas in de sangha het echte thuiskomen, zo deelde zij. Onze sangha voelt als een familie, steeds meer en meer. Wat fijn om samen te mogen zijn! 


Spontaan kwam het idee op om de komende bijeenkomsten weer eens stil te staan bij De Vijf Aandachtsoefeningen. We deelden al dat het leven volgens deze leefregels (hoewel het geen regels zijn als in "geboden") inspirerend maar niet altijd eenvoudig is. Op 20 juni a.s. beginnen we met De Eerste Aandachtsoefening: Eerbied Voor Het Leven. 


Wie zin heeft, nieuwsgierig is naar ons, of zich op enige wijze aangetrokken voelt tot het gedachtegoed van Thay: weet je warm welkom! Warme groet, sangha Oss




Reacties

Populaire posts van deze blog

Het verhaal van de ganzen

Verstilling

De vijf aandachtsoefeningen