Dear friends

Vanavond weer een mooie avond gehad. We waren met  7 personen. Sinds kort zijn we gegroeid in deelnemers, wat extra sterke energie geeft. We beginnen eerst met een uitnodiging om kort  te delen hoe het met iedereen gaat. Dit doen we pas sinds kort, omdat er behoefte was om elkaar  beter te leren kennen. We denken  daardoor meer verbinding  te krijgen en het delen meer vanzelfsprekend te maken.

Verder houden we gewoon vast aan de ordening zoals die in de traditie gebruikelijk is. Tijdens de geleide- loop- en stiltemeditatie was er een heel fijne sfeer, mede door het mooie weer en de prachtige omgeving waarin we mediteren.

Buiten scheen af en toe de zon  wat je voelde met ogen dicht. De vogels zongen en er ruiste een windje in de bomen om het klooster. Ook binnen hangt een speciale sfeer, misschien zit het bidden van de nonnen nog in de muren??? Hoewel er momenteel mensen wonen met problemen blijft de sfeer heel rustig, misschien mede door de fijne manier waarop ze begeleid worden. Wij zijn dankbaar dat we hier onze Sangha mogen vorm geven.

We hebben vaak behoefte om nog even te zingen. Dit keer hebben we afgesloten met het  lied ‘dear friends’  Dankbaar gingen we naar huis.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het verhaal van de ganzen

Verstilling

De vijf aandachtsoefeningen