Hoe is het met mij ?

Op dinsdag 25 mei waren we weer bij elkaar voor een mooie sangha-avond. Omdat het prachtig weer was, hebben we onze loopmeditatie buiten op het terrein van het klooster gelopen. Het was schitterend buiten, met gekwetter van vogeltjes, het allergroenste groen van de natuur, en ja....ook het geluid van de langslopende weg hoorde er bij. 

Eenmaal weer binnen hebben we heerlijk gemediteerd. Maar we hebben ook gesproken met elkaar over hoe onze avonden verlopen en hoe we het misschien anders zouden willen. Allemaal zoeken we naar verbinding met elkaar. Om dat te bewerkstelligen, zullen we onze sangha-avonden voortaan starten met " hoe is het met mij?", een soort van kort weerbericht over je gemoedstoestand. Ook zullen we meer aandacht gaan besteden aan het delen. We moeten niets, maar willen we elkaar waarlijk leren kennen, dan zou ieder van ons zichzelf wat meer kunnen laten zien. Alleen zo ontstaat verbinding met elkaar. Om het delen te stimuleren, zullen we geregeld met thema's werken. We starten op 7 juni met het thema loslaten, zo hebben we afgesproken. Nadat ieder zijn zegje op respectvolle wijze heeft kunnen doen, namen we ruim een half uur na de gebruikelijke eindtijd afscheid van elkaar.

Voor 7 juni a.s.:
Zoals afgesproken op 25 mei jl., zal de sangha-avond van 7 juni in het teken staan van het thema loslaten. Wat betekent loslaten voor jou? Waar heb je geleerd en kun je nog meer leren? Ieder mag delen wat hem/haar beweegt. We zijn benieuwd naar ieders inbreng, voel je vrij om jouw beleving van loslaten met ons te delen. 

Ben je geïnteresseerd, loop dan binnen rond 19.00 uur, de thee staat klaar. Om 19.15 uur beginnen we. Hopelijk tot dan! Warme groet!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Het verhaal van de ganzen

Verstilling

De vijf aandachtsoefeningen