De vijf aandachtsoefeningen

Lieve sangha vrienden en vriendinnen, gisteravond hadden wij weer een hele fijne sangha avond!! We zaten voor het eerst in de Kapel en wat hebben we genoten zittend tegen de verwarming.
De avond stond in het teken van delen, met als uitgangspunt van de 5 aandachtsoefeningen. Greta Gould-Koek en Pieter van der Kant hebben de 5 aandachtsoefeningen aangenomen en hebben hun Dharma-naam gekregen en deze met ons gedeeld. En wat stroomde er veel liefde en respect tussen ons, en ik (Natascha Zegers) voelde me trots, wat hebben zij het afgelopen jaar veel voor onze sangha gedaan en betekend. Dank je wel lieve lieve mensen!!
Voordat we aan onze stilte meditatie begonnen hebben we met elkaar afgesproken, op verzoek van Lucie Schoonbrood dat we de aankomende 2 weken een klein thema met ons mee nemen waar we in contact met ons zelf en naar anderen mee gaan oefenen en dit noemen we: "we laten OMA thuis" OMA staat voor; Oordelen, Meningen en Adviezen. Oefenen in zoveel mogelijk in aandacht zijn bij ons zelf en bij de ander... luisteren...
Mocht je mee willen oefenen, voel je vrij!! Iedereen kan dit overal en ergens toepassen... en laat je verrassen...
2 februari is onze volgende sangha / meditatie avond en we zullen starten om 19:15 t/m 21:15 uur. De deur zal open zijn vanaf 19:00 uur.
Warme harte groet,
Natascha Zegers


Reacties

Populaire posts van deze blog

Het verhaal van de ganzen

Verstilling