Eerste bijeenkomst Sangha Oss

Op 3 maart 2015 was het dan zover. De eerste bijeenkomst van Sangha Oss! Lang gewacht en eindelijk gekomen, wat ontzettend fijn! Vanaf 19.00 was er mogelijkheid tot inloop, maar vantevoren moest er natuurlijk nog wel wat klaargezet worden. Bij binnenkomst om 18.30 uur in Kloosterhuis 't Zicht aan de Benedictuslaan in Oss wachtte ons een warme verrassing: er lagen al yogamatten en kussens klaar, er was een grote bel en ook allerlei andere attributen waren voorhanden. De sfeer was er meteen al! We hoefden alleen nog maar wat spulletjes neer te leggen, kaarsjes aan, theetje zetten en klaar. Dank aan de mensen van Kloosterhuis 't Zicht!

Om 19.30 uur ging onze sangha officieel van start. Natascha, ervaren sanghalid, leidde de avond in door ieder warm welkom te heten. Iedereen gaf zijn/haar "gevoelstemperatuur" weer, en daarna volgden een geleidemeditatie, loopmeditatie en stiltemeditatie. Nieuw om in deze sanghasamenstelling mee te maken, maar wat voelde het weer vertrouwd. Daarna schonk Pieter de thee, die we - zoals we gewend zijn - in stilte dronken. We sloten af met dharmadelen. Allemaal vonden we het een zeer geslaagde eerste avond. Dit smaakt gewoon naar meer!

De avondindeling zoals we die beleefden is een min of meer vaste indeling, maar zoals eerder op dit blog aangekondigd is er ruimte voor andere inbreng. In dat kader zullen we vanaf april a.s. De Vijf Aandachtsoefeningen uitgebreid gaan belichten. Op dit blog zal alles ruim van tevoren worden aangekondigd, iedereen die het gedachtengoed van Thay een warm hart toedraagt of nader wil kennismaken met zijn visie is van harte welkom om aan te sluiten. De volgende bijeenkomst is op 17 maart a.s. om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Voel je vrij om deze avond met ons te delen.

Warme groet!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het verhaal van de ganzen

Verstilling

De vijf aandachtsoefeningen